PCR-test för resor

PCR-test Hembesök

PCR-Express 1.695:-

Du får resultatet samma dag om ditt PCR-Urgent-test genomförs innan kl 13.00. Senare tester kan dröja till nästa dag. Ditt test kommer att prioriteras i vårt laboratorium och behandlas omedelbart. Vi rekommenderar detta test om du verkligen vill ha dina PCR resultat snabbt.

  • Snabbaste tjänsten för PCR prov
  • Resultat samma dag eller nästa dag
  • Internationellt resecertifikat
BOKA TID

PCR-Ekonomi 1.195:-

Med PCR Ekonomi-testet skickas resultatet nästa dag senast kl 15:00. Testet bearbetas i vårt laboratorium under lågtrafik. Detta gör att vi kan erbjuda ” Ekonomitest ” till ett billigare pris och du vet när du kan förvänta dig resultatet. Vi rekommenderar detta test om du vill ha ett billigare alternativ och det är acceptabelt att ditt resultat kommer lite senare.

  • Mest ekonomiska valet
  • Resultat nästa dag före 15:00
  • Reseintyg
 
 
BOKA TID
PCR-test Hembesök
for-foretag antigen-test Hembesök

PCR-test i detalj

PCR-testet (polymeraskedjereaktion) är det mest använda och pålitliga testet där du får ett internationellt reseintyg. Med hjälp av en slemuppsamling från halsen och näsan kan bitar av genetiskt material i coronavirus detekteras. Vi skickar beställningen direkt till vårt laboratorium, där vi uteslutande arbetar med Europas snabbaste maskin. Detta test säger därför om du har korona i halsen eller näsan vid tidpunkten för testningen. Du behöver inte ha några symptom för att vara smittbärare. Du får vanligtvis resultatet samma dag och senast nästa dag, beroende på tid och plats för testningen. Med PCR-testet får du ett internationellt reseintyg på engelska.

Hur administreras PCR-testet?

Vi använder en pinne med en bomulltopp i näsa och hals. Slem som extraheras med detta innehåller det genetiska materialet “RNA”, och med detta kan vi se om du är smittad eller inte. När pr ovet har tagits tas det till vårt laboratorium i ett hermetiskt tillslutet rör. 

for-foretag antigen-test Hembesök
HUR GENETIKA FUNGERAR

Processen i korthet:

Boka din tid online

Boka din tid snabbt och enkelt vid önskad tidpunkt. Du får omedelbart mötesbekräftelsen via e-post.

Testat inom 5 minuter

När du är i tid kommer du att testas inom 5 minuter. Du kan sedan gå hem omedelbart.

Ditt resultat

Du kommer att få resultaten av ditt corona-snabbtest efter 30 minuter, av PCR-testet samma eller nästa dag. Alla våra reseintyg har QR-kod

Skönt att veta

Glöm inte att ta med pass eller ID. Betalning sker online när du bokar en tid.

Vad är skillnaden mellan Genetika och offentliga teststationer?

Det som offentliga teststationer  fokuserar på är personer med symptom för att skydda samhället som helhet.  genetika.se finns till för dig som vill vara säker på att du inte är smittbärare och du får ditt testresultat utskrivet inklusive ett internationellt reseintyg, förutsatt att du har testats negativt. 

Gör ett test ont?

Först och främst kommer vi att se till att du känner dig så bekväm som möjligt. Den som utför testet förklarar steg för steg vad som kommer att hända. Du kommer att bli ombedd att blåsa näsan först, sedan om du kan luta huvudet något upp och andas genom munnen. Detta skapar ett avslappnat ansikte, vilket gör det lättare för testtagaren att arbeta. De flesta upplever testet som lite obehagligt och ovant. Detta betyder dock inte att det gör ont.

NB! Personer med medicinskt tillstånd eller för barn under 12 månader v.g kontakta oss i förväg. 

Hur mycket kostar ett PCR-test?

PCR-Urgent-testet kostar 1.600 kr och PCR Ekonomi-testet kostar 1.195 kr. Ett internationellt reseintyg läggs till som en bilaga i eposten med resultaten av alla PCR-tester. Det finns inga extra avgifter. 

Hur snart får jag resultatet av mitt PCR-test?

Med ett PCR-Urgent-test får du vanligtvis resultaten inom några timmar. Samma dag vid tester utförda senast kl 13:00. I övrigt beror det på testplatsen och när testet administrerades till dig. Med ett PCR-ekonomitest får du resultaten nästa dag innn kl 15:00. Med ett negativt COVID-19 testresultat får du ett internationellt engelskspråkigt reseintyg. Kontrollera vilket test du behöver för ditt destinationsland. Det är inte möjligt att resa med ett positivt testresultat. Du kan läsa vad du ska göra om du får ett positivt testresultat på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Var kan jag gå för ett PCR-test?

 

Mer information finns i de vanliga frågorna .

BESTÄLL DITT NU

Gör ditt test hos oss till en snabb affär

Glöm inte att ta med ditt pass eller giltig ID-handling för resa till testplatsen. Vill du boka tid till flera personer? Inga problem. Det är viktigt att du gör en ny bokning för varje person, så att personuppgifterna stämmer. Vill du avbeställa? Det är gratis, fram till 1 timma innan bekräftad bokning.