Vanliga Frågor

Kontakta oss

Du är välkommen att ringa vår vänliga receptionspersonal med någon allmän eller medicinsk fråga.

bokning@genetika.se

Öppettider

Måndag – fredag 10.00 – 20:00 pm
Lördag – Söndag 10.00 – 18.00 pm

De tio Vanliga Frågor

 
Eftersom den tyska policyn har skärpts behöver du från 6 april 2021 ett negativt testresultat av en PCR eller ett snabbtest. Testet får inte vara äldre än 48 timmar. Förutom det negativa resultatet är du också skyldig att digitalt registrera din resa i förväg. Du gör det här !

Här kan du läsa om vad som gäller här hos oss när du behöver avboka, ändra eller eventuellt frånvarande från din bokade tid. När du har bokat ett möte hos oss skickar vi ett bekräftelsemeddelande och e-postmeddelande med information om din bokade tid.

Om du sedan behöver ändra eller avbryta tiden, Vanliga Frågor maila avbokning@genetika.se.

Vårt mål är att alltid kunna hjälpa alla våra patienter / kunder till väl fungerande lösningar.
Det bygger på ett bra samarbete mellan dig som patient / kund och oss som arbetar här. Vad vi behöver är att vi får en rimlig chans att kunna hjälpa dig under vår arbetstid.

Även om avbokningen är helt gratis när som helst innan du tar testproverna för några av våra covid-tester.

Vi är inte nöjda förrän du är det. Om fynden inte lever upp till dina förväntningar, hör av dig till oss på kundtjänst, gärna med ditt beställningsnummer, så fixar vi det.

Om du ångrar dig
Har du köpt någonting som inte känns helt rätt? Du kan ångra köpet inom 14 dagar, Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig. Tänk på att när som helst innan du tar testproverna för några av våra covid-tester.

Du är ansvarig för att kontrollera inresebegränsningarna för destinationslandet med de lokala myndigheterna och researrangören.
Var uppmärksam! Situationen förändras varje dag och det kan finnas avvikelser.


https://www.traveldoc.aero/
Du avbokar din tid via länken som vi har skickat i bekräftelsemeddelandet på e-mail. Om du avbokar upp till 1 timme före ditt möte, återbetalas 100%. Om du avbokar närmare den bokade tid kan vi tyvärr INTE utföra någon återbetalning.


Du ändrar din bokning via länken som vi har skickat i bekräftelsemeddelandet. Detta är möjligt upp till 1 timme före bokat test. Efter detta är det INTE längre möjligt.
Det är inte möjligt att boka tid på platsen, eftersom personalen inte har behörighet att planera detta möte åt dig.
Om du inte har person- eller passnummer skriver du na i fältet eller 000000000 (nio gånger noll).


Vi hanterar endast förskottsbetalning online. Om du inte har möjlighet till någon av de erbjudna betalningsmetoderna kan du till exempel fråga om en vän / bekant / granne kan göra betalningen åt dig.

Var uppmärksam! Det är viktigt att du fyller i dina egna uppgifter när du bokar testet.
Följ länken i bekräftelsemailet vi skickade dig. Pengarna återbetalas inom 7 arbetsdagar.

Gör en ny bokning och kontrollera noggrant om du har valt rätt test, rätt plats och om dina uppgifter är korrekta.

Allmänt

Vissa människor tycker att det är obekvämt att få en liten pinne i halsen och näsan. Detta varierar mycket från person till person. Försök att tänka på att testet är ofarligt och går mycket snabbt.


Du får resultaten via säker e-post. Ditt resultat åtföljs av det medföljande (rese) intyget.
SARS-CoV-2-viruset omfattas enligt lag av anmälningsskyldigheten för infektionssjukdomar. Vi är skyldiga att rapportera positiva resultat till IVO och får inte göra detta anonymt. IVO kommer (eventuellt) att kontakta dig för att utreda källan och kontakter. Smittskyddsläkaren bedömer infektionsrisken och om åtgärder behövs, t.ex. isolering och karantän. Följ alltid myndigheternas riktlinjer.
Ja, vi testar folk i alla åldrar. Kommer du med ett barn under 12 månader? Ring eller maila oss i förväg, vi kommer att informera en av våra läkare och se till att en extra erfaren anställd är på plats. Gör det bara efter att du har bokat.
Betalning sker vid bokningstillfället. Du kan använda MasterCard, PayPal, Visa och American Express.
Använder du inga av ovanstående? Be en vän eller bekant att boka mötet tillsammans med dig. Var uppmärksam! Ange alltid dina egna uppgifter.

För företag med flera anställda är det möjligt att göra detta på faktura. För mer information, gå till " för företag ".
PCR-test : namn, födelsedatum, kön, dokumentnummer, metod för testadministration, datum / tid för testadministration, resultatdatum, testresultat, typ av test, laboratorieuppgifter, namn och signatur från vår medicinska chef.
Snabbtest : namn, födelsedatum, kön, dokumentnummer, datum / tid för testadministration, testresultat, typ av test, namn och signatur från vår medicinska chef.
Antikroppstest : namn, födelsedatum, kön, dokumentnummer, testresultat, datum / tid för testadministration, testresultat, typ av test, namn och signatur från vår medicinska chef.

Vi vill naturligtvis förhindra klagomål, men det kan ändå hända att du är missnöjd med våra tjänster. Använd vårt klagomålsformulär för att skicka ditt klagomål till oss online. Vi hanterar alla klagomål med största försiktighet.

Gå till klagomålsformuläret
De flesta av våra platser är rullstolsanpassade, men det varierar beroende på plats. Du hittar den här informationen på vår hemsida . Per stad indikeras det med hjälp av en "rullstolsikon" om platsen är rullstolsanpassad. Hittar du inte rätt information? Skicka ett mejl till info@genetika.se.


Nej, du måste alltid följa reglerna. Vanliga Frågor


Upp till flera veckor efter infektion med SARS-CoV-2-viruset kan spår av viruset fortfarande finnas i näsan och / eller halsen. Tyvärr kan du inte resa, men om du är fri från symptom behöver du inte oroa dig för om du är smittsam.


Återbetalning av pengar sker inom 7 arbetsdagar.


Mötesbekräftelsen kan ha hamnat i skräpkorgen. Kontrollera din skräppost. Hittar du inte en bokningsbekräftelse här? Kontakta oss via info@genetika.se

Du kan testas om du har symptom, om du har varit i kontakt med någon som har testat positivt för det nya coronaviruset.
De flesta resor utomlands kräver test.
Många företag väljer numera att testa sin personal förebyggande. För mer information, gå till sidan " för företag ".
Varje test har alltid en liten andel avvikelse.

Men PCR-test har en mycket hög känslighet och betraktas internationellt som 'gold standard', det vill säga det anses vara det bästa testet och används för att undersöka tillförlitligheten av nya tester.
Det snabba testet vi använder är från varumärket Roche Diagnostics. Detta test har en känslighet på 96,52% och en specificitet på 99,68%.
Två veckor efter de första symptomen av coronaviruset, antikroppsprov visar en känslighet av 99,03% och en specificitet av 98,65%. Vi använder Roche Diagnostics antigen test.
Det är bara möjligt att boka tid via vår webbplats. På genetika.se kan du välja en plats och typ av test. Efter detta kommer du att omdirigeras till vårt bokningssystem.
Det är inte möjligt att boka tid via e-post. Du kan enkelt och snabbt boka en tid på vår webbplats .


Du kommer att få en bokningssbekräftelse i din e-post efter att du har bokat en tid online. I det här e-postmeddelandet bekräftar vi bokningen och du hittar all information om testet, såsom: plats, datum och tid. Du kan också hitta en QR-kod i det här e-postmeddelandet, som du enkelt kan checka in på den testplats där du har bokat din tid.


Av certifierade anställda, under överinseende av en av våra läkare.


Våra läkare utbildar personalen och är alltid tillgängliga via telefon. Tyvärr kan de inte vara ständigt närvarande på alla platser.


PCR-test

PCR står för polymeraskedjereaktion. PCR-testet avslöjar bitar av koronavirusgenetiskt material i svabbet i halsen och näsan. I ett laboratorium kopieras de genetiska bitarna som hittas och multipliceras kraftigt. Denna multiplikation ger en hög testkänslighet.
Med ett PCR-Urgent-test får du dina resultat samma dag, om de testas före 13:00. PCR Urgent test prioriteras i vårt laboratorium och bearbetas först. På detta sätt kan vi garantera att ditt resultat alltid kommer i tid. Vi rekommenderar detta test om du verkligen behöver dina resultat snabbt.

Snabbaste resultatet
Resultat möjligt samma dag
Internationellt reseintyg
Med ett PCR-ekonomitest skickas ditt resultat inom 36 timmar. Vi bearbetar 'Ekonomitestet' i vårt laboratorium under lågtrafik. Detta gör att vi kan garantera att du får dina resultat inom 36 timmar. Så vill du ha ett billigare test och har du inte bråttom? Då är PCR Economy-testet perfekt för dig.

Mest ekonomiska valet
Resultat nästa dag
Internationellt resecertifikat
Du kan göra bokning av ett test när som helst på dygnet. Öppettiderna för genomförandet av testet varierar från plats till plats. Vi rekommenderar att du genomför testet i så god tid i förväg som möjligt.
Ja, alla coronavirus PCR-test är RT-PCR. RT står för Reversed Transcription. Eftersom en PCR kräver dubbelsträngat genetiskt material och koronaviruset är ett RNA-virus måste det enkelsträngade RNA först omvandlas till dubbelsträngat material. Denna process kallas omvänd transkription.


PCR-Urgent kostar 1.600 kr.
PCR Ekonomi kostar 1.299 kr.
Antigen test (snabbtest) kostar 699 kr.
Provtagning hemma kostar 1.600 kr.
Det är inte möjligt att ta koronatestet anonymt. Om du har testats positivt behöver vi all din information för att vidarebefordra detta till IVO.
För närvarande har vi öppet i Kungens Kurva Shopping Center, Stockholm. Håll utkik för våra planerade öppningar i norra Stockholm, Malmö och Göteborg.
Du kommer att få certifikatet på engelska. Vi har valt detta språk eftersom det är det vanligaste testet för internationella resor.
Vad som anges på intyget:

Fullständigt namn
Typ av test
Ordernummer
Födelsedatum
Kön
Nationalitet
Identifiering (passnummer)
Hur testet administrerades
Datum och tid för testadministrationen
Datum för testresultatet
Testresultat
Läkarens namn och underskrift
Laboratoriets namn
ISO-certifiering

Snabbtest

Snabbtestet visar inom 15 minuter om pinnen som tas från halsen och näsan innehåller koronavirusantigener. Du kommer att få resultatet tillskickat på mail inom cirka 30 minuter. Antigener är proteiner som finns på utsidan av koronaviruset. Om testet är positivt vet vi säkert att du bär korona i slemhinnan och att du kan vara smittsam. Med ett negativt test är du förmodligen inte smittsam, men eftersom mycket små mängder virus kan missas kan vi inte utesluta detta.

Resultaten kommer med ett certifikat på engelska. Det är ditt ansvar att verifiera att destinationslandet accepterar detta test.

Känslighet: 96,52%
Specificitet: 99,68%I vissa fall ja, varför du får ett internationellt reseintyg från oss . Emellertid krävs ofta ett PCR-test , så kontrollera noggrant kraven i landet och fråga innan du reser.
Ja, det snabba antigentestet är tillförlitligt. Detta gäller CE-märkta snabba tester som godkänts av IVO. Med ett negativt provsvar är du förmodligen inte smittsam, men det inte kan uteslutas med 100% säkerhet.
Snabbtestet kostar 1.299 kr.


Tillverkaren av våra tester, Roche Diagnostics, rapporterar en känslighet på 96,52% och en specificitet på 99,68%.


Följande anges i intyget för snabbtestet:

Typ av test
Fullständiga namn
Födelsedatum
Kön
Nationalitet
Identifieringsnummer (pass / ID)
Datum / tid testadministration
Plats där testet togs
Resultat (positivt / negativt)
Läkarens underskrift och namn

Antikropps test

Ett antikroppstest visar om du har varit i kontakt med SARS-CoV-2-viruset. Antikroppar detekteras med en liten droppe blod från fingertoppen. Dessa antikroppar säkerställer ett snabbt svar från immunsystemet vid en ny infektion, så att du (nästan) inte blir sjuk andra gången. Ju sjukare du har varit under den första infektionen, desto fler antikroppar har du byggt upp. Det betyder också att du har blivit mer immun. Testet säger inte om du är infekterad med koronaviruset vid tidpunkten för testet. Testa själv helst minst fyra veckor efter (påstådd) exponering för viruset. Vårt antikroppstest är CE-märkt.


För närvarande erbjuds inte antikroppstest, men är snart tillgängligt.
För antikroppstestet tas lite blod från fingertoppen. Detta blod droppas med pipett på testanordningen. På 15 minuter är det känt om du har antikroppar mot viruset och du kommer att få resultaten inom 30 minuter.
Först förklarar vi skillnaden mellan antigener och antikroppar. Vissa ämnen som kommer in i kroppen kallas antigener. Det kan vara cellulära rester, men också bakterier, virus och andra främmande proteiner. De stimulerar kroppen att skapa antikroppar mot den. Antigenet stimulerar därför bildandet av antikroppar.

Enkelt uttryckt visar snabbtestet (antigentest) om du är infekterad med det nya coronaviruset eller inte. Antikroppstestet visar om du har smittats eller inte.
Ett positivt resultat innebär att du har byggt upp antikroppar mot koronaviruset. Ett negativt resultat innebär att du inte har antikroppar mot koronaviruset vid den tiden.


För närvarande är det inte möljigt.

För företag

På Genetika.se kan du välja gratis snabbtest (endast för företag) och förebyggande testning av anställda.

Ja det kan vi.

Vi gör detta utan merkostnad om du beställer minst 10 tester. Vi tar utkörningsavgifter för färre än tio tester.

För mer information om testning på plats kan du skicka ett mejl till info@genetika.se.
Se vår integritetspolicy för detta .


Vaccination

Vi vet inte än. Lite information finns tillgänglig om detta eftersom de är nya vacciner.


ja! Den som har vaccinerats bör fortfarande följa allmänna restriktioner. Du hittar dessa åtgärder på FHMs webbplats.

Vaccinationen skyddar dig mot Corona, men vi vet ännu inte om någon som vaccineras kan sprida viruset. Dessutom, en till två veckor efter vaccinationen, är 60-90% av människorna skyddade mot det nya coronaviruset. Så inte alla är skyddade. Chansen att du kommer att få viruset efter två vaccinationer är mycket liten, men det kan inte uteslutas. Det är därför samma rekommendationer som gäller (för tillfället) för vaccinerade människor som för personer som inte har vaccinerats.
Efter den första vaccinationen kan du fortfarande smittas med COVID-19, eftersom ditt försvar mot viruset ännu inte är helt uppbyggt. Efter den andra vaccinationen är chansen att bli sjuk mycket mindre. Det är därför viktigt att få den andra vaccinationen. Vanliga Frågor
Vi vet ännu inte om någon som har vaccinerats fortfarande kan sprida viruset. Därför är vi definitivt på den säkra sidan: För vaccinerade människor gäller för närvarande samma åtgärder som för personer som inte har vaccinerats. Vanliga FrågorCovid-19 test med reseintyg

Ska du resa utomlands och behöver ett PCR-prov med reseintyg för resan? Då kan du göra ett PCR-test hos Genetika

Ett PCR-test påvisar ifall du har en pågående infektion av covid-19. Om testet visar att du inte har en pågående infektion får du ett intyg som är giltig för att resa, ett så kallat reseintyg eller friskhetsintyg. Vanliga Frågor Vanliga Frågor Vanliga Frågor

Du har ansvaret att själv beräkna när du ska ta ditt PCR-test för att det ska vara giltigt vid inresa. (Oftast är det 72-timmar innan avgång som gäller, regelbunden förändring sker) Vanliga Frågor Vanliga Frågor

PCR-test
Utan oro

Boka tid för ditt Coronatest direkt

Vi kan ofta ta emot samma dag.

Snabba svar.

BOKA TID

Meet Our Doctors

Our administration and support staff all have exceptional people skills and trained to assist you with all medical enquiries.